Финској влади изгласано поверење

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Sep.2023, 13:05

Финској влади изгласано поверење

Финској влади данас је у парламенту изгласано поверење након што је опозиција тражила да се гласа о подршци због расистичких скандала који потресају владајућу коалицију. Фото: Танјуг/Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP Десничарска влада састављена од четири партије налази се под великим притиском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << откако је формирана у јуну након што су фински медији обелоданили да је неколико министара давало изјаве које су оцењене као расистичке, преноси Ројтерс.
У покушају да ублажи кризу, влада је прошле недеље изашла са предлогом мера о борби против нетолеранције.
Три опозиционе партије су, међутим, тражиле да се данас гласа о поверењу финској влади.
Подршку влади дало је 106 посланика од 200 чланова парламента, док се њих 65 изјаснило против. Mask potvrdio da je sabotirao ukrajinski napad na rusku flotu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Финској влади изгласано поверење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.