Паметне технологије трансформишу руднике у Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Sep.2023, 08:33

Паметне технологије трансформишу руднике у Кини

Када је рударство у питању, многи га сматрају прљавом, радно интензивном и опасном индустријом. Али ситуација је сасвим другачија у Хуангшију, индустријском граду у централној Кини, пошто се рударство овде ослања на машине без посаде, технологије даљинског надзора и интелигентне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << системе координације. Фото: Unsplash/dominik_photography Одевен у плаво одело и белу мајицу, Јуан Ђианђун, рудар из рудника гвожђа Даје, седи испред компјутера у пространом командном центру.
Очи су му приковане за екране који приказују живе слике подземних рударских машина и податке у реалном времену са сензора постављених унутар рудника и на алатима.
У прошлости, Јуан је морао да обавља свој посао усред бучних машина и веома прашњавог окружења радећи под земљом. „Некада је то био тежак посао и физички и психички”, присећа се Јуан. Како пише Синхуа, услови су почели да се мењају набоље 2021. године. Након обуке, копач угља који је у средњим четрдесетим наставио је каријеру као „бели оковратник”. Сада су ту даљински контролисане машине за прикупљање минерала којима се управља из канцеларијског окружења.
Употреба интелигентних технологија омогућила је руднику да смањи број људи који раде под земљом уз повећање нивоа производње. Ефикасност рада је повећана за више од 50 одсто, рекао је Танг Сјанг, шеф интелигентног контролног центра у руднику гвожђа.
Cvetković: Prioritet u odnosima sa SAD ukidanje dvostrukog oporezivanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Паметне технологије трансформишу руднике у Кини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.