Харис: Била би огромна грешка за Северну Кореју да снабдева Русију оружјем

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Sep.2023, 08:15

Харис: Била би огромна грешка за Северну Кореју да снабдева Русију оружјем

Потпредседница САД Камала Харис изјавила је данас да би била „огромна грешка“ за Северну Кореју да војно снабдева Русију за рат у Украјини. Фото: Танјуг/AP Photo/Manuel Balce Ceneta Харис, која учествује на самиту АСЕАН-а у Индонезији, рекла је за Си-Би-Ес њуз (ЦБС) да ће то бити знак очаја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да Русија тражи помоћ од Северне Кореје и да ће то додатно изоловати обе земље.
Амерички званичници су последњих дана упозоравали да преговори између Русије и Северне Кореје о испоруци оружја напредују.
У извештају од ове седмице се наводи да председник Северне Кореје Ким Џонг Ун планира да отпутује у Русију овог месеца да се састане са председником Владимиром Путином да би разговарали о снабдевању Москве оружјем. Саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливен рекао је у уторак да су преговори о оружју између Русије и Северне Кореје активно напредовали и упозорио Кима да ће његова земља платити цену за снабдевање Русије оружјем за употребу у Украјини.
Вашингтон је прошлог месеца увео санкције према предузећима, која је оптужио да су повезана са споразумима о оружју између Северне Кореје и Русије.
SAD i EU kritikovale Abasove antisemitske komentare

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Харис: Била би огромна грешка за Северну Кореју да снабдева Русију оружјем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.