Баскеташи Србије победили Литванију и пети пут заредом постали шампиони Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 20:53

Баскеташи Србије победили Литванију и пети пут заредом постали шампиони Европе

Мушка репрезентација Србије у баскету 3×3 освојила је златну медаљу на Европском првенству у Јерусалиму, пошто је вечерас у финалу победила Литванију резултатом 22:20. Фото: PrtSc/fiba3x3.com Србија је овим тријумфом постала петоструки узастопни европски шампион, пошто је тријумфовала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и на ЕП 2018, 2019, 2021. и 2022. године. ЕП 2020.
није одржано због корона вируса. Ово је била шеста медаља за Србију на осмом ЕП, пошто су „орлови“ освојили сребро на ЕП 2016. Србија није освојила медаљу на само два ЕП и то 2014. и 2017. године.
Најефикаснији у селекцији Србије у финалу је био Страхиња Стојачић са 11 поена. Стефан Којић је постигао шест поена, Марко Бранковић четири, а Немања Бараћ један. У селекцији Литваније најбољи су били Евалдас Џиаугус и Аурелијус Пукелис са по осам поена.
Литванија је боље ушла у меч и повела 6:2. Србија је успела да направи преокрет и да поведе 11:7. Литванија је серијом од 5:0 направила преокрет и повела 12:11. Србија је заиграла ангажованије и стигла до 20:17. Литванија је успела да изједначи на 20:20, али је Стојачић погодио из велике даље и донео је победу Србији.
Литванија је стигла до четвртог одличја на ЕП, пошто сада има по две сребрне и бронзање медаље.
Бронзану медаљу на ЕП у Јерусалиму освојила је селекција Летоније, која је у мечу за треће место победила Француску 22:19.
Златну медаљу у женској конкуренцији освојила је Холандија, која је победила Шпанију 21:18. Бронза је припала Литванији, која је надиграла Португалију 22:14.
Basketaši Srbije pobedili Letoniju i izborili plasman u finale EP

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Баскеташи Србије победили Литванију и пети пут заредом постали шампиони Европе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.