Петковић: Османи је помисла да у Бриселу разговара са лаковерним људима

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 20:07

Петковић: Османи је помисла да у Бриселу разговара са лаковерним људима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да се председница привремених приштинских институција Вљоса Османи није добро провела у разговору са представницима НАТО у Бриселу, јер јој је, између осталог, јасно речено да такозвани КБС не може на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << север покрајине. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Османи је, како је рекао Петковић, „у нападу панике и немоћи поново прибегла лажима и теоријама завере, оптужујући Београд за све и свашта, због чега је још једном испала и неозбиљна и смешна“.
„Руковођена уверењем да треба лагати што безочније да би лаж прошла као истина, Османи се преварила јер је себи дозволила да помисли да у Бриселу разговара са неинформисаним и лаковерним људима, који, међутим, јасно сагледавају ситуацију на Косову и Метохији и без дилеме у Приштини препознају кривца за дестабилизацију на терену. Настојање Приштине да алиби за покушај етничког чишћења Срба са Косова и Метохије пронађе у некаквом измаштаном малигном утицају Београда више нигде не може да прође, и Османи је то сазнала на непосредан начин – тако што јој је генерални секретар НАТО одржао лекцију на конференцији за новинаре, где је представљена као „госпођа Османи са Косова“ и где јој је јасно речено да такозвани КБС не може на север покрајине“, казао је Петковић.
Према његовим речима, НАТО је у марту 2004. био сведок суровости и бескрупулозности великоалбанског шовинизма на Косову и Метохији. „Уверен сам да нико, чак ни у Бриселу, не гледа са симпатијама на покушаје Куртија и његових идеолошких истомишљеника да изазову репризу мартовског погрома и нови рат на Западном Балкану. Србија, на основу Резолуције 1244 СБУН и Војно-техничког споразума из Куманова, доследно сарађује са НАТО снагама на Косову и Метохији, и та сарадња се одвија на институционализован начин и у доброј вери, јер обострани је интерес да у јужној српској покрајини буде мир, а да српски народ буде заштићен од зулума и самовоље Аљбина Куртуја“, сматра Петковић.
Београд ће наставити да буде искрен и поуздан партнер међународне заједнице у настојањима да на Западном Балкану буде осигуран трајан мир и стабилност, како би народи овог региона у сарадњи и у заједничком интересу окренули нову страницу историје, а на тој страници неће бити места ни за Куртија, ни за Османи, ни за друге пиромане, рекао је Петковић.
Dodik: Ako Šmit nametne Zakon o državnoj imovini proglasićemo samostalnost

 
Преузмите андроид апликацију.
 
 
Чланак Петковић: Османи је помисла да у Бриселу разговара са лаковерним људима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.