Мојсиловић са комадантом гарде Охаја о унапређењу сарадње

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 17:49

Мојсиловић са комадантом гарде Охаја о унапређењу сарадње

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас у посету команданта Националне гарде Охаја генерал-мајора Џона Хериса, и том приликом разговарао са њим о актуелној безбедносној ситуацији у региону и могућностима за даље унапређење билатералне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << војне сарадње. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда Током разговора је истакнуто да је сарадња Војске Србије и Националне гарде Охаја, која је успостављена пре 17 година у оквиру Програма државног партнерства Србије и САД, развијена и садржајна и да се константно унапређује, саопшило је Министарство одбране.
Посебно је наглашен значај заједничких активности у домену обуке, развоја подофицирског кора и сајбер одбране за достизање интероперабилности и подизање нивоа оперативних способности оружаних снага.
Саговорници су се усагласили да се проширивањем сарадње са војног на цивилни сектор отварају нове могућности унапређења односа, посебно кроз реализацију различитих пројеката хуманитарне асистенције, којима се ствара дугогодишњи позитиван ефекат на живот грађана Републике Србије.
У прилог овој чињеници говори и данашње потписивање Протокола о сарадњи Републике Србије и америчке савезне државе Охаја уприличено у Привредној комори Србије, који представља нови оквир за даљи развој односа у областима од заједничког интереса.
Пре званичних разговора у Генералштабу, генерала Хериса примио је и председник републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић.
У наставку посете, командант Националне гарде Охаја ће имати састанак са потпредседником владе и министром одбране Милошем Вучевићем и обићи ће део јединица Војске Србије.
Ministar Vučević sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Japana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мојсиловић са комадантом гарде Охаја о унапређењу сарадње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.