Додик рекао Сарацину: Српска одбацује сваку врсту деловања Шмита

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 17:46

Додик рекао Сарацину: Српска одбацује сваку врсту деловања Шмита

Председник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са специјалним изаслаником Владе СР Немачке за Западни Балкан Мануелом Сарацином, коме је поновио јасан став да Српска одбацује сваку врсту деловања Кристијана Шмита као високог представника. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Зоран Жестић Додик је поновио да Савет безбедности УН није потврдио Шмита за високог представника како је то предвиђено Дејтонским споразумом и да он, представљајући се лажно, прави штету и угрожава суверенитет БиХ. Када је реч о обустави финансирања четири инфраструктурна пројекта у Српској од Владе Немачке, Додик је рекао да је реч о политичким и економским притисцима на Републику Српску, али да Српска има алтернативу за финансирање истих.
Додик је упознао специјалног изасланика Владе Немачке о покушају отимања имовине Републици Српској, те поновио да је то питање решено Дејтонским споразумом и да имовина припада ентитетима.
Такође, Додик је рекао специјалном изасланику Владе Немачке да Српска, упркос бројним притисцима и опструкцијама за њен напредак, има позитивне макроекономске показатеље, стабилна је, снажна и способна да одбрани сваки свој интерес и да њени органи и институције функционишу без проблема. Теме разговора биле су и Берлински процес, те БиХ интеграције у Европску унију, на чијем путу Српска остаје привржена и жели да буде видљива.
Данашњем састанку присуствовали су и председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир, саопштено је на званичној интернет страници председника Републике Српске.
Ministar Vučević sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Japana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик рекао Сарацину: Српска одбацује сваку врсту деловања Шмита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.