Харис: Војна подршка Северне Кореје Русији била би велика грешка

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 17:05

Харис: Војна подршка Северне Кореје Русији била би велика грешка

Потпредседница САД Камала Харис оценила је данас да би била „огромна грешка“ ако би Северна Кореја пружила војну подршку Русији за рат против Украјине. Фото: Танјуг/AP Photo/Achmad Ibrahim, Pool Харис је, у интервјуу за ЦБС њуз, на маргинама самита АСЕАН у Џакарти, нагласила да би тражење >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << помоћи од Пјојгјанга био знак очаја Русије и да би то додатно изоловало обе земље.
„Врло је јасно да је Русија веома очајна. Они су вец́ доживели стратешки неуспех. Размислите само о томе – на почетку рата, пре годину и по дана, стручњаци су говорили да ће све бити готово за неколико дана. Па, Украјинци се још боре“, рекла је Харис, преноси Ројтерс.
Раније ове недеље светски медији пренели су изјаве неименованих америчких званичника да севернокорејски лидер Ким Џонг Ун планира да овог месеца посети Русију и са руским председником Владимиром Путином, поред осталог, разговара о могућности да Пјонгјанг обезбеди Москви оружје за рат у Украјини.
Ни Москва ни Пјонгјанг нису потврдили, нити негирали ту информацију.
Саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан у уторак је упозорио севернокорејског лидера Ким Џонг Уна да ће његова земља платити цену уколико буде снабдевала Русију оружјем за рат у Украјини.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Харис: Војна подршка Северне Кореје Русији била би велика грешка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.