Зеленски наложио Умерову да обнови поверење у Министарство одбране

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 15:38

Зеленски наложио Умерову да обнови поверење у Министарство одбране

Украјински председник Володимир Зеленски наложио је данас новом министру одбране Рустему Умерову да смањи бирократију и повец́а поверење у свој ресор након низа оптужби за корупцију. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky Представљајући Умерова високим војним и одбрамбеним званичницима, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дан након што је парламент одобрио његово именовање, Зеленски је поставио приоритете за њега, међу којима су развој међународне сарадње и усмеравање Украјине ка чланству у НАТО-у.
„Потребно нам је више поверења. Поверење у одлуке које се доносе, поверење у набавке, поверење у снабдевање“, рекао је Зеленски.
Поручио је да промене треба одмах направити, ако су оне неопходне за добробит војника, преноси Ројтерс.
„Потребна нам је нова филозофија односа према украјинској војсци, људи нису за једнократну употребу“, рекао је Зеленски.
Умеров је рекао да ће међу његовим приоритетима бити да његово министарство постане главна институција за координацију одбрамбених снага, као и веће вредновање војника, развој војне индустрије Украјине и борбу против корупције.
Рекао је и да има за циљ да ојача међународну коалицију савезника Украјине и да склопи „чак и неочекивана партнерства”.
Умеров (41) је на месту министра одбране заменио Олексија Резникова који је смењен након оптужби за корупцију које су на рачун тог министарства изнели украјински медији, углавном у вези са набавкама.
Резников се није суочио са оптужбама за корупцију.
Ruskoj ambasadi u Pjongjangu posle četiri godine dozvoljen dolazak novog osoblja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски наложио Умерову да обнови поверење у Министарство одбране се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.