Како да продужите рок трајања јогурта?

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 14:00

Како да продужите рок трајања јогурта?

Јогурт је саставни део готово сваког оброка. Међутим, то је производ са кратким роком трајања, који се уз одређене трикове може продужити. Фото: Pixabay/Imoflow Сигурно сте бар једном видели плаво-зелену буђ на унутрашњој страни боца јогурта у свом фрижидеру. Постоји необичан начин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се спречи превремено кварење.
Врло лако ћете продужити употребу омиљеног пића. Једноставно окрените боцу јогурта наопако и омогућићете производу да дуже остане свеж. Трик који чудно звучи заправо следи прилично здраву логику.
Oкретање посуде наопако ствара вакуум који инхибира раст бактерија које узрокују кварење хране. Недостатак ваздуха на врху посуде такође значи да је мање вероватно да ће се формирати кристали. Након што отворите јогурт, најбоље је да га искористите у року од пет до седам дана, али се то може продужити на око две недеље.
Дакле, ако потенцијално можете удвостручити рок трајања вашег омиљеног напитка, зашто не бисте?
Da li je povećanje telesne težine posledica konzumiranja previše kalorija ili konzumiranja ugljenih hidrata?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да продужите рок трајања јогурта? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.