Пешић: Играћемо против Канаде, најбоље екипе на првенству

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 13:15

Пешић: Играћемо против Канаде, најбоље екипе на првенству

Селектор Србије Светислав Пешић рекао је данас да је наредни противник „орлова“ Канада најбоља екипа на турниру, иако је Немачка једина стигла до полуфинала без пораза. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Conroy „Немачка јесте екипа која је једина без пораза, али је за мене Канада комплетан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пакет и најбоља екипа. Имају европског тренера и тачно се види његов утицај у начину како играју. Играју много другачије у односу на Сједињене Америчке Државе. Игру су прилагодили ФИБА правилима боље него Американци. За разлику од неких екипа које имају индивидуални квалитет, они играју одбрану. То отежава и припрему утакмице“, казао је Пешић.
„Сутра морамо да се боримо свим силама да им одузмемо најјаче оружје, а то је тај контранапад и игра један на један, где су индивидуално много јаки и атлетски способни. Играћемо по мом мишљењу са најбољом екипом“, навео је Пешић у излагању пред полуфинални меч против Канаде, који је на програму сутра у 10.45 сати.
После меча са Литванијом, први пут од почетка Мундобаскета „орлови“ су имали два дана паузе уочи новог меча. „Пријао је одмор, одмор увек прија ако знате како да га искористите. А да ли смо спремни за сутрашњи меч, видећемо сутра. Мало смо се ментално и физички одморили. Увек има нека повредица али то нису повреде које избацују играча да не игра. Сви смо спремни и расположени. Пресија није добра, али ако је тензија присутна у рукама, ногама и глави она повећава бољу концентрацију у игри, али и одговорност. Тензија је за мене једна позитивна ствар. Онда си спреман и затегнут“, рекао је селектор.
Канађани су у четвртфиналу избацили Словенију, а Пешић истиче да канадски тим има много квалитета. „Гледамо сваку утакмицу, поготово кад долазе ови важни мечеви. Канада је једна сјајна екипа. Тим са ниском петорком, ниским играчима. Они почињу меч са два висока играча али после тога, играју практично са ниским играчима, са четири спољна и једним високим. То је НБА кошарка. Ништа то није ново, али је интересантно на који ћемо се начин ми организовати и ко ће кога да чува. Оно што је најважније јесте, колико ћемо бити спремни да тај њихов контранапад зауставимо. Ту су они фантастични, имају индивидуалну технику. Све су то добри индивидуални нападачи и одбрамбени играчи. Канада је екипа која је на турниру показала најбољу одбрану, или једну од најбољих одбрана“, истакао је Пешић.
Селектор је задовољан јер је остварен примарни циљ пре поласка на Мундобаскет, а то је овера визе за Олимпијске игре. „Ја сам још на првој конференцији рекао да је наш примарни план и циљ одлазак на Олимпијске игре. Ова генерација, пре свега играчи који су рођени 1994. и 1995. године, треба да обележе ово време српске кошарке. То је велики успех, и сви се томе радују и верујем да ће сутра имати додатну мотивацију“, закључио је Пешић.
Makron: Ne može biti ruske zastave na Olimpijskim igrama u Parizu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пешић: Играћемо против Канаде, најбоље екипе на првенству се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.