Откривање Беча из трамваја

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 13:15

Откривање Беча из трамваја

Бечка трамвајска мрежа је шеста најдужа на свету и пролази поред бројних градских знаменитости. Само милионски градови попут Москве или Мелбурна имају још веће трамвајске мреже од Беча. Фото: City of Vienna/Kancelarija Grada Beča u Beogradu Једна трамвајска вожња на коју сваки посетилац Беча треба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да крене, а коју препоручују аутори књиге „Откривање Беча из трамваја“, Бепо Бајерл и Томас Хофман, је вожња трамвајем Д у правцу Нусдорфа. Уколико се уђе на главној железничкој станици, вожња траје око 50 минута и има 32 станице док трамвај не стигне до крајњег одредишта. Током вожње пролази се поред неколико веома познатих бечких знаменитости, као што су зграда парламента, позориште Бургтеатар или зграда бечког универзитета.
Још једна траса која спада у „обавезне“ је рута линије 62 до Лајнца, дела Беча у општини Хицинг. До крајње станице стиже се за 39 минута и пролази 26 станица. Од Карлсплаца линија води преко Виднер Хауптштрасе до Мајдлингер Флуршуцштрасе и Хајднпарка. У наставку трамвај 62 вози улицом Ајхенштрасе дуж Јужне железнице. Тамо се могу видети лоше омалтерисане куће од цигле. То су биле прве радничке куће у Бечу. Затим трамвај вози до Филаделфијског моста. Тај мост је добио име по локомотиви увезеној из Филаделфије. У књизи се могу наћи додатне информације о одређеним местима кроз која пролази трамвајска линија. На пример, код Хајднпарка стоји да је парк добио име по томе што је ту некада била сахрањена глава композитора Јозефа Хајдна. Такође се у књизи налази информација да прве бечке радничке куће сада имају статус споменика.
Po uzoru na Beč i u Kini uskoro „Kuća muzike“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Откривање Беча из трамваја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.