Нисте сигурни како да очистите ТВ екран? Ево одговора!

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 15:00

Нисте сигурни како да очистите ТВ екран? Ево одговора!

Како да очистите ТВ екран. Прво искључите телевизор јер је много лакше видети прљавштину на црном екрану. Фото: Pixabay/makamuki0 Неки телевизори долазе са крпом од микровлакана укљученом у кутију. Ако je нисте добили уз телевизор, треба да је купите.
Одлучите се за  крпе за стакло >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и крпе за полирање. Оне су мекане, суве и спречавају огреботине на екрану. У исто време, оне су добри за уклањање прашине и мрља.
Обришите екран кружним покретима, пазећи да не притиснете превише. Ако прљавштина на вашем ТВ-у није само лагана мрља, размислите о спреју за чишћење екрана.
Пре употребе прочитајте упутство за употребу. Неки произвођачи телевизора упозоравају да уопште не би требало да уносите влагу близу телевизора, а то се односи и на средства за чишћење и воду. Постоји ризик да бисте оштетили екран или кратки спој на уређају.
Неки други предлажу употребу спреја за чишћење екрана. Међутим, никада не би требало да га прскате директно на екран. Уместо тога, попрскајте раствор за чишћење на суву крпу која не оставља длачице, а затим њоме нежно обришите екран. За чишћење екрана можете користити и марамице.
Никада не користите традиционална средства за чишћење да бисте уклонили прљавштину са ТВ екрана.
Користите исту крпу од микровлакана коју сте користили за екран да бисте очистили дугмад, оквир и задњу страну телевизора. Нежно пређите крпом преко отвора за вентилацију и вентилационих отвора да бисте се ослободили прљавштине. Ако постоји велика акумулација прашине, пажљиво је уклоните меком четком за прашину на усисивачу.
Како очистити даљински управљач Ваш даљински управљач може да се заиста запрља – само запамтите колико руку, мрвица и масноће долази у контакт са њим.
Да бисте очистили даљински управљач за ТВ, користите антибактеријску марамицу или попрскајте крпу од микровлакана малом количином антибактеријског спреја и обришите даљински управљач.
Да бисте ушли између дугмади, можете користити памучни штапић или чачкалицу за уклањање прљавштине.
Ово су собне биљке које хладе ваздух и изгледају прелепо

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нисте сигурни како да очистите ТВ екран? Ево одговора! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.