Украјински парламент одобрио именовање Умерова за новог министра одбране

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 13:17

Украјински парламент одобрио именовање Умерова за новог министра одбране

Украјински парламент одобрио је данас именовање Рустема Умерова за новог министра одбране, саопштио је посланик Јарослав Железњак. Фото: WikimediaCommons/Діана Давітян Железњак је на Телеграму навео да је огромна већина посланика подржала именовање Умерова, преноси Ројтерс.
Украјински >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << председник Володимир Зеленски поднео је у среду нацрт резолуције Врховној ради за именовање Умерова за министра одбране. Украјински парламент раније је одобрио оставку Алексија Резникова на место министра одбране.
Зеленски је 3. септембра увече објавио своју одлуку о смени Резникова, објашњавајући да су „министарству потребни нови приступи и други формати интеракције, како са војском, тако и са друштвом у целини“. Он је тада најавио да ће предложити Умерова, бившег шефа Фонда државне имовине, за новог министра одбране.
Мандат Резникова обележен је са неколико скандала у вези са набавком опреме и залиха за украјинску војску.
Najmanje 10 poginulih u poplavama u Turskoj, Bugarskoj i Grčkoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјински парламент одобрио именовање Умерова за новог министра одбране се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.