Вучевић открио спомен-плочу и положио венац на гроб добровољца Јаноша Раука

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 13:09

Вучевић открио спомен-плочу и положио венац на гроб добровољца Јаноша Раука

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, открио је данас у Основној школи “Никола Вукићевић” у Сомбору спомен-плочу добровољцу Јаношу Рауку, који је погинуо 1999. године током НАТО агресије херојски бранећи отаџбину. Фото: Танјуг Министар Вучевић спомен-плочу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у школи коју је Јанош Раук похађао, открио је заједно са државним секретаром у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милетом Карановићем, саопштило је Министарство одбране.
Откривању спомен-плоче присуствовали су градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник делегата одбора Удружења 549. моторизоване бригаде “Цар Душан Силни” за Сомбор Ивица Перишкић. То Удружење и град Сомбор заједничким напорима допринели су да се сећање на херојску жртву добровољца Јаноша Раука негује и да се никада не заборави.
Претходно, министар Вучевић положио је, на Великом православном гробљу у Сомбору, венац на гроб палом добровољцу Јаношу Рауку, у пратњи генерал-мајора Жељка Петровића и бригадног генерала Горана Момчиловића. Венце су положили и чланови породице, припадници Војске Србије, представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и представници Министарства унутрашњих послова, локалне самоуправе и борачких удружења.
Јанош Раук рођен је 1954. године у Сомбору, а за време НАТО агресије борио се као добровољац у саставу 55. граничног батаљона из Призрена, који је био претпотчињен 549. моторизованој бригади Војске Југославије. Добровољац Јанош Раук погинуо је 15. априла 1999. године на караули “Младен Стојановић”, у нападу НАТО хеликоптера АХ-64 “Апач”.
Одавању почасти палом добровољцу Јаношу Рауку присуствовали су и шеф кабинета потпредседника Владе Жарко Мићин, представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе и борачких удружења и грађани Сомбора.
Novi ministar privrede dugogodišnji uspešni direktor Novosadskog sajma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић открио спомен-плочу и положио венац на гроб добровољца Јаноша Раука се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.