Александар Крстановић: Сви играчи Србије дали су максимум на мечу са Литванијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 10:44

Александар Крстановић: Сви играчи Србије дали су максимум на мечу са Литванијом

Идеална европска кошарка, буквално идеалан баскет. Сви играчи су дали свој максимум. Знали смо да једино добром одбраном можемо да очекујемо нешто, изјавио је данас за Танјуг познати спортски новинар и дугогодишњи извештач са највећих кошаркашких такмичења Александар Крстановић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << коментаришући дуел Србије и Литваније у четвртфиналу Светског првенства. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Conroy Србија је јуче у четвртфиналу победила Литванију 87:68. „Орлови“ су одиграли најбољу утакмицу од почетка СП и заслужено славили и ушли у полуфинале.
„Идеална европска кошарка, буквално идеалан баскет. Сви играчи су дали свој максимум. Знали смо да једино добром одбраном можемо да очекујемо нешто, и поенима из транзиције. Нисмо се испуцавали, били смо сконцентрисани свих 40 минута. Нико није испадао и искакао и то је оно што нам је донело победу. Искрено, нисам очекивао победу са оволиком разликом. Надао сам се победи свакако али са оволиком разликом не. Очекивао сам да ће Литванци мало пасти после победе над Америком, то је нормално. Увек када оствариш велику победу, следећа је мало тежа и психички и да се мотивишеш поново“, рекао је Крстановић.
Кошаркаши Србије су стигли до полуфинала СП иако је имала осцилације на мечу са Порториком и Италијом. „Увек смо ми на тим турнирима имали велике осцилације. Имали смо и поразе. Злато у Индијанаполису смо освојили са два пораза на турниру. То није велико изненађење. Ми смо знали да се дигнемо, можда треба да прође неко време да се екипа скупи. Као што су рекли играчи после утакмице са Литванијом, та порука коју су добили од Борише им је много значила и додатно скупила екипу. Резултат смо видели на терену и то је тих +20“, навео је Крстановић и додао да српски тим мора да остане присебан после великог тријумфа над Литванијом.
„Овако генерално, волео бих више Словенију како бисмо им се реванширали за пораз у финалу Еуробаскета 2017. То је онако гледано спортски. Изазовно можда више Канада, јер имају скуп сјајних играча. Они су мени и пре турнира били један од фаворита, можда не за титулу али за неки висок пласман, што су већ потврдили. Волео бих да останемо на земљи и да нама ова победа не буде као што је Литванцима била победа над Америком. Да не буде да смо избацили једну од најјачих европсих екипа па да паднемо мало и дође полуфинале где не пружиш исти ниво игре као што си сад пружио“, додао је Крстановић.
Србија ће у петак у полуфиналу СП играти са победником меча Словенија – Канада, који је на програму данас од 14.30.
Češka teniserka Karolina Muhova u polufinalu Ju-Es opena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Александар Крстановић: Сви играчи Србије дали су максимум на мечу са Литванијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.