Путин: Русија се бори у Украјини са нацистима и њиховим следбенцима

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 18:54

Путин: Русија се бори у Украјини са нацистима и њиховим следбенцима

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да непријатељ Русије није украјински народ, “већ нацисти и њихови следбеници“. Фото: Танјуг/Donat Sorokin/TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP “Да не би дошло до неспоразума са ким се боримо, да буде јасно и којим циљевима тежимо и ко је наш противник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << – то није украјински народ, већ ови нељуди, нацисти и њихови следбеници“, рекао је Путин током састанка руског организационог комитета “Победа“, преносе РИА Новости.
Русофобија и неонацизам постали су норма у Украјини и на Балтику, а историја је коришћена као оружје у идеолошкој борби, рекао је Путин. „Изазови времена јасно показују да је нацизам поражен 1945. године, али, нажалост, опет се манифестује у истој русофобији или антисемитизму. И величање нацистичких злочинаца, директна пропаганда нацизма у балтичким земљама, као и у Украјини уопште, постали су норма, као да Нирнберга није било“, истакао је Путин.
Према његовим речима, Запад је на чело Украјине поставио „етничког Јеврејина, Володимира Зеленског, прикривајући величање нацизма и оне који су предводили холокауст у Украјини“.
Он је напоменуо да су нацисти у Украјини убили 1,5 милиона Јевреја током Другог светског рата. Неопходно је подићи и приказати податке из архивских докумената о зверствима Бандере, који су били саучесници немачких фашиста у Украјини, како би се видело ко је сада непријатељ Русије, рекао је председник Русије.
Током састанка руског организационог комитета “Победа“, помоћник председника Владимир Медински је говорио о јединственом уџбенику историје за средњошколце, који садржи податке о Другом светском рату.
У уџбенику се наводи да су 13,5 милиона совјетских цивила били жртве нациста, укључујући 1,5 милиона Јевреја које су убили нацистички послушници у Украјини – покрет Бандера, преносе РИА Новости.
Kuba razotkrila ruski lanac trgovine ljudima za slanje na front u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Русија се бори у Украјини са нацистима и њиховим следбенцима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.