Програм у Галерији Матице српске за ову недељу

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 07:15

Програм у Галерији Матице српске за ову недељу

У оквиру пратећег програма изложбе Поклон-збирка Драгише Брашована у петак, 8. септембра у 19.00 сати одржаће се конзерваторске приче о предметима из Поклон-збирке. Фото: www.galerijamaticesrpske.rs Сазнајте како је изгледао процес конзервације и рестаурације предмета и намештаја презентованих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на изложби од конзерватора Галерије Матице српске мср Снежане Мијић и мср Уроша Мирића, као и спошљашњих сарадника Жељке Деспотовић, стручне сараднице на Академији уметности у Новом Саду и Давида Савића, рестауратора стилског намештаја.
Оба дана викенда биће одржана кустоска вођења кроз изложбу Поклон-збирка Драгише Брашована у 13.00 и 17.00 сати. Кроз изложбу ће водити музејске едукаторке Јована Симић и Милица Милошевић. У среду, 6. септембра у 18.00 сати одржаће се предавање Живот и дело Миливоја Николајевића др Тијане Палковљевић Бугарски, управница ГМС у Огранку САНУ у Новом Саду (Платонеум, Николе Пашића 6).
У четвртак, 7. септембра у 19.00 сати у Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бања Луци биће одржана промоција монографије Понос нације. 175 година Галерије Матице српске ауторке др Тијане Палковљевић Бугарски.
На промоцији ће се присутнима обратити др Сарита Вујковић, директорка Музеја, мр Данило Вуксановић, виши конзерватор и помоћник управника ГМС, др Бранка Кулић, историчарка уметности и ауторка.
Promocija romana „Kratki rezovi“ u galeriji Prometej u četvrtak, 7. septembra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Програм у Галерији Матице српске за ову недељу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.