Хуавеи користио најнапреднији чип у производњи најновијег модела телефона

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Sep.2023, 21:10

Хуавеи користио најнапреднији чип у производњи најновијег модела телефона

Компанија Хуавеи и највећи кинески произвођач чипова СМИЦ, направили су напредни 7-нанометарски процесор за напајање најновијег Хуавеи телефона, саопштила је данас аналитичка компанија Тек Инсајтс. Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Schiefelbein, File Телефон “Хуавеи Мате 60 Про“ покреће нови Кирин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 9000с чип, што потенцијално значи да кинеска влада великим корацима напредује у стварању сопственог тзв. екосистема чипова, преноси Ројтерс.
Тај телефон је у продаји од прошле недеље, а међу наведеним спецификацијама телефона наводи се да има могућност да обавља сателитске позиве, али се не наводе информације о чипу који га покреће.
Упркос томе, купци који су у Кини набавили телефон, објављују снимке на којима се виде растављени Мате 60 Про телефони, а власници на основу кућних текстова наводно доказују да је телефон способан да користи брзину мреже веће од оне коју достижу најбољи телефони са 5Г технологијом.
Од 2019. године, САД су ограничиле Хуавеију приступ алатима за прављење чипова неопходних за производњу најнапреднијих модела телефона, при чему је компанија могла да конструише само ограничене серије 5Г модела користећи доступне залихе чипова.
Аналитичар компаније Тек Инсајтс, Ден Хачесон, оценио је да овакав развој догађаја представља “шамар“ за САД.
“Овај чип комуницира – видите шта можемо да урадимо, нисте нам потребни“, рекао је он.
Promet na Beogradskoj berzi 5,1 milion dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хуавеи користио најнапреднији чип у производњи најновијег модела телефона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.