Руденко: Односи између Москве и Пекинга на највишој тачки од совјетских времена

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Sep.2023, 21:01

Руденко: Односи између Москве и Пекинга на највишој тачки од совјетских времена

Односи између Москве и Пекинга су на највишој тачки од совјетских времена, изјавио је данас заменик министра спољних послова Русије Андреј Руденко на маргинама међународног дебатног клуба Валдај. Фото: Танјуг/AP Photo „Наши односи са Кином су стабилни веома дуго, неколико деценија. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Оно што се сада дешава у нашим односима са Кином је вероватно период када су они на највишој тачки у историји руско-кинеских и совјетско-кинеских односа“ рекао је Руденко, пренео је ТАС С.
Он је истакао и брз развој сарадње са Индијом.
„Прошле године наше испоруке енергетских ресурса Индији су практично постале главни фактор енергетске независности Индије“, рекао је Руденко.
Према његовим речима, индијски пријатељи намеравају да наставе да активно сарађују са Русијом по питању нафте, хране и многих других ствари.
Руденко је истакао да је Русија увек настојала да развија везе са Азијом као свој стратешки циљ, а не као неко привремено решење.
Šojgu: Očekujem „dolazak zdravog razuma barem u jednu od glava“ u Kijevu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руденко: Односи између Москве и Пекинга на највишој тачки од совјетских времена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.