Сутра састанак Путина и Ердогана у Сочију, главна тема договор о житу

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Sep.2023, 15:47

Сутра састанак Путина и Ердогана у Сочију, главна тема договор о житу

Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, састаће се сутра у Сочију, а осим билатералних питања главна тема разговора биће договор о извозу жита из црноморских лука. Foto: Танјуг/Turkish Presidency via AP Анкара је последњих недеља интензивирала своје напоре да обнови >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << коридор за жито, како би помогла у ублажавању глобалне кризе хране.
„Ми овде играмо водећу улогу. Видимо снажну подршку из целог света за реализацију житног коридора“, рекао је Ердоганов саветник за спољну политику Акиф Чагатај Килич.
Како је казао, Анкара је признала техничке компликације око споразума, посебно у вези с руским житом и механизмима плаћања, преноси Ројтерс.
„Резервисани смо, али надамо се да ћемо постићи успех зато што ова ситуација утиче на цео свет“, рекао је Килич.
Русија и Украјина су главни извозници житарица.
Путин је Ердогану у телефонском разговору 2. августа рекао да је Москва спремна да се врати црноморском житном споразуму чим Запад испуни своје обавезе у вези са руским извозом житарица.
Medvedev: Militarizacija Japana komplikuje situaciju u Azijsko-pacifičkom regionu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра састанак Путина и Ердогана у Сочију, главна тема договор о житу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.