Отворено међународно путничко пристаниште у Земуну

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Sep.2023, 11:00

Отворено међународно путничко пристаниште у Земуну

Међународно путничко пристаниште, које ће према речима министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића омогућити повратак бродова у Зеумун, отворено је данас на земунској обали. Фото: Танјуг/Mirjana Cvoric Gubelic Министар је нагласио да је последњи путнички брод >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пристао у Земун средином 19. века, а са смо изградњом овог пристаништа коначно смо, како је рекао, вратили бродове и пристаниште у Земун.
Весић је подсетио да је ово пристанише једно од девет пристаништа у Србији.
„Имамо два пристаништа на Сави и седам на Дунаву. Ово је наше друго пристаниште у Београду, али и прво београдско пристаниште не Дунаву којим ћемо омогућити да више бродова долази у Београд и нашу земљу“, рекао је Весић.
Отварању пристаништа су, уз Весића, присуствовали председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и директор Агенције за управљање лукама Вук Перовић.
 
Prijava za priključke nelegalnih objekata na komunalne usluge od 15.septembra

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Отворено међународно путничко пристаниште у Земуну се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.