Да ли овај сунчани септембарски дан одличан да окитимо јелку?

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 16:01

Да ли овај сунчани септембарски дан одличан да окитимо јелку?

Септембар је тек почео, а неке од продавница су већ почеле да склањају летње ствари и пуне своје полице божићним асортиманом и украсима. Судећи по коментарима на друштвеним мрежама, немали је број оних који ће заиста почети да украшавају своје домове за празнике иако је до празника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << остало још 3 месеца. Фото: Pixabay/TanteTati Некоме то може изгледати сумануто и преурањено, али ако сте један од оних људи који за Божић почињу да украшавају свој дом раније него иначе, следећа вест ће вас посебно развеселити и уверити да за то имате заиста добар разлог.
Сви они који воле да своје домове украшавају божићним украсима раније него иначе често наилазе на отпор чланова породице, али амерички психолози и психијатри тврде да су ови људи много срећнији од других који чекају време пред Божић.
Божићни украси нас подсећају на магичне емоције које смо доживљавали као деца Чим изнесете кутије са божићним украсима из подрума, почните да их сортирате и палите свеће, будите „дете у себи“, а то може бити само позитивно.
За појединце који су изгубили најмилије, празници служе као подсетник на срећна времена проведена са њима. Рано украшавање помоћи ће им да се осећају повезаним са тим вољенима.
Наравно, постоји низ симптоматичних разлога због којих појединци опсесивно украшавају своје унутрашње и спољашње просторе божићним украсима, али је у већини случајева у питању сећање на прошлост. У свету испуњеном стресом и анксиозношћу људи воле да се повезују са стварима које их чине срећним, а истовремено их враћају у детињство.
Божићни украси су једноставно сећање на магичне емоције које смо доживљавали као деца када смо испод јелке нашли поклоне. Дакле, украшавање простора божићним украсима ‘враћа’ те магичне емоције и буди осећај смирености и среће у нама.
Често су празници нека врста подсећања на драге нам људе којих више нема међу живима. Или нас јелка подсећа на детињство и време када смо још веровали у Деда Мраза. И не само да ће вас уређење дома развеселити, већ ће вас и повезати са комшијама, кажу психолози.
Једна студија је показала да људи који украшавају своје кућне прагове и дворишта људи доживљавају као приступачне и пријатељске комшије. А сада су прилике за пријатно дружење.
Šta sve osim zuba može da očisti pasta za zube?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли овај сунчани септембарски дан одличан да окитимо јелку? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.