Солидарност и поштовање – приоритети у новој школској години

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 12:47

Солидарност и поштовање – приоритети у новој школској години

Ученици основних и средњих школа вратили су се у своје школске клупе, а према плану и програму прва и друга недеља рада биће другачија него ранијих година. Фото: Freepik Приликом посете основне школе “Вук Караџић” у Ловћенцу, Вучић је најавио повећање плата свим просветним радницима. На >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << основу смерница Министарства просвете за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основним и средњим школама, данашњи дан, 1. септембар, биће посвећен разговору између свих професора и наставника са ученицима.
Такође, битно је нагласити да су готово све општине на територији Аутономне покрајине Војводине, обезбедиле бесплатне уџбенике за ђаке прваке, али и друге разреде основних школа.
Фото: Војводина уживо Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је, гостујући у Јутарњем програму на РТС-у, изјавила да ће образовно-васпитни рад у новој школској години бити прожет обавезом свих да безбедност деце и неговање правих људске вредности буду на првом месту. “Министарство просвете је било координатор, али читава влада, сугестије председника државе, родитеља, ученика, стручњака, Филозофског факултета, Института за ментално здравље, све је врло утицало на садржај тих смерница које смо послали 18. августа да би наставничка већа, пре свега професори и наставници у основним и средњим школама могли да се припреме”, изјавила је министарка.
У свим школама ће бити полицајци “Неће бити ниједне школе у Србији у којој и у време одмора и за почетак и на крају наставног дана неће бити припадници полиције”, истакла је министарка просвете.
Свака школа ће имати педагога и психолога “Неће бити школе у перспективи која неће имати педагога и психолога, али морамо бити свесни да једна школа која има хиљаду ученика ако том психологу и педагогу не помогне разредни старешина, наставник, родитељ који ће приметити промену у детету да психолог и педагог обрате посебну пажњу на њега, колики год број да имамо на тако велики број ученика неће бити довољан. Због тога тај рад у погледу идентификације менталног проблема, па да постигнућа учења у школи мора бити просто заједнички исто задатак”, закључила је министарка.
Овим путем, портал Војводина уживо жели свим ученицима основних и средњих школа успешан почетак нове школске године.
Vučić posetio Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lovćencu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Солидарност и поштовање – приоритети у новој школској години се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.