Вучић посетио Основну школу „Вук Караџић“ у Ловћенцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 11:51

Вучић посетио Основну школу „Вук Караџић“ у Ловћенцу

Председник Србије Александар Вучић данас је, поводом почетка нове школске године, посетио Основну школу „Вук Караџић“ у Ловћенцу код Малог Иђоша, која ће добити модерну Huawei IdeaHub таблу. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Председника Србије је испред школе дочекао велики број грађана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и деце, са којима се поздравио.
Поред председника, у посети основној школи је и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.
Вучић ће присуствовати уручивању уређаја најновије технологије – Huawei IdeaHub табле Основној школи „Вук Караџић“, а коју имају још и основне школе у Крупњу, Ловћенцу, Панчеву, Петровцу на Млави, Варварину, Неготину и у Мерошини. Huawei IdeaHub табла је уређај најновије технологије који користи вештачку интелигенцију и најбољи алат за виртуалне састанке и вишедимензионални видео конференцијски систем.
За традиционалисте, Хуаwеи ИдеаХуб табла може да буде и „обична“ бела школска таблу по којој две особе истовремено могу писати и цртати уз подршку паметног препознавања писања и цртања, а аутоматски идентификује речи, дијаграме и фигуре.
Због ових карактеристика, као и чињенице да не емитује штетно плаво светло, Хуаwеи ИдеаХуб табла постала је неизоставни део рада са ђацима и студентима и један од главних алата модерних школа и универзитета. Почетком 19. века почела је са радом ова основна школа, када се настава одвијала на немачком језику, а данашњи назив школа носи од 1990. године, по чувеном српском књижевнику и реформатору – Вуку Караџићу,наводи се на сајту ове школске установе.
Данас школу похађа више од 300 ученика, распоређених у 16 одељења. Настава се одвија у једној смени, као први страни језик учи се руски (од петог до осмог разреда), а као други енглески језик (за све ученике).
У школи ради тридесет и један просветни радник .
Настава се одвија на српском језику.
Након посете школи Вучић ће обићи и Суботицу и Палић.
Председнику ће у Суботици бити уручена повеља почасног грађанина, на свечаној седници Скупштине града поводом Дана града Суботице.
На крају ће Вучић обићи новоизграђени Аква парк на Палићу.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић посетио Основну школу „Вук Караџић“ у Ловћенцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.