Русија, Белорусија и Иран поново позвани на доделу Нобелове награде у Стокхолму

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 11:33

Русија, Белорусија и Иран поново позвани на доделу Нобелове награде у Стокхолму

Русија и Белорусија поново су позване на доделу Нобелове награде у Стокхолму, након што су прошле године изостављене због рата у Украјини, саопштила је Нобелова фондација. Фото: Танјуг/Angela Weiss/Pool Photo via AP, File И Иран је позван да поново учествује у догађају у главном граду Шведске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << након што му прошле године то није било омогућено, преноси ББЦ.
Фондација је саопштила да покушава да укључи чак и оне који не деле вредности Нобелове награде.
„Јасно је да се свет све више дели и да све мање дијалога међу земљама са различитим ставовима. Да бисмо се супротставили овој тенденцији, сада проширујемо наш позив да прославимо и разумемо Нобелову награду и важност слободне науке, слободне културе и слободних, мирних друштава“, изјавио је образлажући одлуку Видар Хелгесен, извршни директор Нобелове фондације.
Шведска посланица у Европском парламенту Карин Карлсбро назвала је позиве тим земљама „изузетно неприкладним“. Лидер антиимиграционе странке Шведских демократа, Џими Акесон, такође је позван први пут ове године, али је рекао да је превише заузет да би присуствовао.
Пет од шест церемонија доделе Нобелове награде одржава се у Стокхолму сваке године, док се Нобелова награда за мир додељује у Ослу.
NASA: Luna-25 na Mesecu ostavila krater širok 10 metara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија, Белорусија и Иран поново позвани на доделу Нобелове награде у Стокхолму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.