Папа Фрања стигао у посету Монголији, свечано дочекан

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 09:51

Папа Фрања стигао у посету Монголији, свечано дочекан

Папа Фрања стигао је данас у посету Монголији, а на аеродрому у главном граду Улан Батору свечано су га дочекали монголски гардисти у плаво-црвеним униформама. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini Папа ће се у суботу обратити челницима монголске владе и дипломатском кору.
У Монголији, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у којој су већина грађана будисти, има само 1.450 католика, пренео је Ројтерс.
Папа Фрања је упутио поздраве свакој земљи преко које је прелетео авионом на путу за Монголију, укључујући Кину.
„Шаљем поздраве са добрим жељама вашој екселенцији и народу Кине“, навео је папа у телеграму упућеном кинеском председнику Си Ђинпингу, позивајући на јединство и мир.
Ватикан има пуне дипломатске односе са Тајваном, а кинески католици дуго су подељени између званичне цркве коју подржава држава и католика лојалних папи.
Монголија је била део Кине до 1921. године и има политичке и економске везе са Пекингом.
Papa najavio da će početkom oktobra objaviti novi dokument o zaštiti prirode

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа Фрања стигао у посету Монголији, свечано дочекан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.