Петковић: Курти и полиција раде све да створе нову кризу јер им то једино одговара

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 09:46

Петковић: Курти и полиција раде све да створе нову кризу јер им то једино одговара

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да се премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и тзв.косовска полиција свете Србима уместо да иду у правцу деескалације, као и да раде све супротно само да би испровоцирали Србе и створили нову кризу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јер једино им то одговара. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Он је за тв Пинк рекао, поводом јучерашњег хапшења па пуштања младића српске националности на Бистричком мосту, да га ухапсили и киднаповали, а не привели на разговор како су рекли, о чему сведочи и то да је са лисицама убачен у комби и одведен ка јужном делу Косовске Митровице.
„Ради се о спортисти који је крив само зато јер је Србин. Иако је полиција рекла да је приведен на информативни разговор, зна се да се ту редовно заустављају и малтретирају Срби. Одатле је у више наврата пуцано са тог моста. Ставили су му лисице. Ако је сведок како тако поступају. То је било право хапшење односно киднаповање младог човека који је крив што води кик бокс клуб“, рекао је Петковић.
Он је истакао да Приштини не значи ништа ни позив ЕУ да под хитно повуче из и око општинских полицију, да тзв. градоначелници посао обављају из других просторија и да се апсолутно учини све да дође до нормализације и формирања ЗСО. „Уместо да се иде у том правцу ради се све супротно. Он не жели никакав мир, жели да отежа ситуацију“, рекао је Петковић.
Додао је да је од почетка године шест Срба је рањено, преко 10 ухапшено.
„Хапсе се и јужно од Ибра и оптужују за наводне ратне злочине иако нема доказа“, рекао је Петковић.
Vučić: Poštujemo i poštovaćemo teritorijalni integritet Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Курти и полиција раде све да створе нову кризу јер им то једино одговара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.