Бразил: Болсонаро и његова супруга бранили се ћутањем пред Федералном полицијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 09:18

Бразил: Болсонаро и његова супруга бранили се ћутањем пред Федералном полицијом

Бивши председник Бразила Жаир Болсонаро и његова супруга Мишел бранили су се ћутањем пред Федералном полицијом у Бразилији у случају истраге о поклонима у накиту које су добијали од шефова арапских држава. Фото: Танјуг/АP Photo/Bruna Brado, File Брачни пар Болсонаро позван је да сведочи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у четвртак у седишту полиције у Бразилији, заједно са Болсонаровим бившим помоћником Мауром Сидом, његовим оцем, војним генералом у пензији, и још једним војним официром који је био Болсонаров помоћник.
Болсонаров тим одбране саопштио је да ће се бивши председник бранити ћутањем јер сматрају да саслушање треба да се обави у Сао Паулу, где су поједине комаде накита запленили царински агенти на аеродрому Гваруљос, и да тај случај није под јурисдикцијом Бразилије. Брачни пар Болсонаро одлучио је да ћути из страха да би бивши помоћник Сид, који је у затвору од маја, могао да противречи њиховом исказу и умеша пар тражећи споразум о признавању кривице, рекао је неименовани извор за Ројтерс.
Сид, који је водио финансије Болсонара, ухапшен је због сумње да је био умешан у шему за обезбеђивање лажних вакцина током пандемије короне.
Истрага је покренута због тога што Болсонаро наводно није пријавио да је добио поклоне у накиту из Саудијске Арабије у вредности од 3,2 милиона долара.
Болсонаро и његова супруга Мишел добили су од саудијске владе огрлицу од дијаманата, прстен, сат и минђуше, које је запленила царина на аеродрому у Сао Паулу у октобру 2021. године. Болсонаро, који је напустио Бразил у децембру и отишао у САД, негирао је да је учинио нешто незаконито, али је нови председник Луиз Инасио Лула да Силва затражио истрагу.
Бразилцима је дозвољено да унесу робу и поклоне у вредности до 1.000 америчких долара, а ако је вредност већа, морају да плате велике таксе.
Болсонарови критичари кажу да поклони председнику припадају држави и да морају да буду стављени у председничку колекцију.
Gutereš poslao Lavrovu set predloga za oživljavanje žitnog sporazuma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бразил: Болсонаро и његова супруга бранили се ћутањем пред Федералном полицијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.