Ђоковић заправо није у Њујорку – „живи“ код милијардера, комшија му чувени певач

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 15:44

Ђоковић заправо није у Њујорку – „живи“ код милијардера, комшија му чувени певач

Српски тенисер Новак Ђоковић током одигравања УС опена заправо не борави у Њујорку. Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Franklin II Троструки шампион овог Гренд слема као базу користи једно имање у Алпину, у северном делу Њу Џерзија. Као и ранијих година, Новак борави у једном комплексу, код пријатеља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и сарадника, Гордона Јулинга, некадашњег тенисера и веома имућног човека.
У питању је син Роберта Зелнера, америчког милијардера и оснивача компаније „Алпине Ассоциатес Адвисорс“.
Споменуте имање је огромно, има око 20 хектара, вредно је 40 милиона долара и на њему се налазе помоћне зграде, вештачко језеро, баште…
Јулинг је део тог простора трансформисао у својеврсни тениски центар, који користи најсавременију могућу техонолигију.
„Као и претходних година, Новак Ђоковић, има камп на имању док се припрема за УС опен. Јулинг је дугогодишни пријатељ и неформални члан Ђоковићевог тима“, писао је Њујоркер 2015. и напоменуо да је управо Јулингова технологија помагала Новаку у припреми и опоравку. Јулинг је у међувремену проширио своју академију названу „CourtSense“, представивши своје идеје о тенису и фитнесу.
Он је својевремено после колеџа пробао да се пробије у професионални тенис, али му је најбољи пласман било 925. место на АТП листи.
Тврди да је утицај тренера кључан, „али да технологија, права технологија, може да види ствари које тренер не може. То је још један скуп очију. Технологија може да прикупи податке које тренер не може. Подаци ће помоћи тренеру да покаже играчу да уради ово или оно“.
Јулингов камп има четири терена: зелену шљаку, бетон, црвену шљаку као на Ролан Гаросу, али и терен са травнатом подлогом.
Нарочито занимљиви су терени на затвореном, тврди, опремљени системом камера и софтвера, који бележе сваки ударац играча и сваки потез који направи.
Упозорава вас у реалном времену, звучним сигналом, ако је ударац завршио у ауту или је лоптица пала у зону у коју вам је тренер рекао.
Снимају се брзина, путања лопте, пређена дистанца и потрошене калорије, а све је то доступно на екрану.
Оваква технологија се све више користи у тениским камповима за студенте, а Тениски савез Америке је систем имплементирао и у „Flešing Medouzu“.
Иначе, чувени певач „Seal“, који је био гост на Новаковом мечу у првом колу, такође је одсео на овом имању у Њу Џерзију, о којем смо коначно нешто више сазнали.
Istorija duela košarkaša Srbije i Italije: Tradicija na strani „orlova“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић заправо није у Њујорку – „живи“ код милијардера, комшија му чувени певач се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.