Лукашенко: Захтеви Пољске и Балтика за одлазак Вагнера неразумни и глупи

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 14:25

Лукашенко: Захтеви Пољске и Балтика за одлазак Вагнера неразумни и глупи

Белоруски председник Александар Лукашенко рекао је данас да су захтеви Пољске и балтичких држава за повлачење плац́еничке групе „Вагнер“ из Белорусије „неразумни и глупи“.
Он је на седници Савета безбедности оценио да те земље „шире хистерију“ због присуства „Вагнера“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на територији Белорусије.
Указао је на то да те земље истовремено повећавају војне буџете и распоређују велике војне формације на границе са Белорусијом, као и да су у Пољској и на Балтику, које су чланице НАТО-а, стациониране стране трупе, преноси Белта. „Одговор је једноставан: ни у Пољској, ни у Литванији, ни у другим балтичким државама не би требало да постоји ниједан страни војник.Онда можемо да разговарамо и о присуству војника из других земаља овде.То су у неразумни и глупи захтеви“, поручио је Лукашенко.
Група „Вагнер“, чији је лидер Јевгениј Пригожин погинуо у авионској несрец́и у Русији прошле недеље, преместила је неке од својих бораца у Белорусију према договору постигнутом уз посредство Лукашенка након побуне у јуну. Пољска и њени суседи виде присуство „Вагнера“ у Белорусији као безбедносну претњу, а Варшава је као одговор распроедила неке од својих трупа на истоку према белоруској граници.
Obezbeđenje za 41 poslanika u Holandiji zbog pretnji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Захтеви Пољске и Балтика за одлазак Вагнера неразумни и глупи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.