Аврамовић: Излазимо на терен са још већом мотивацијом због Борише Симанића

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 14:17

Аврамовић: Излазимо на терен са још већом мотивацијом због Борише Симанића

Знамо да су нам дужници, на терен ћемо изаћи са још већом мотивацијом због Борише Симанића, изјавио је данас у Манили кошаркашки репрезентативац Србије Алекса Аврамовић уочи утакмице са Италијом у првом колу друге фазе Светског првенства. Фото: Танјуг/AP Photo/Aaron Favila Симанић је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на јучерашњој утакмици против Јужног Судана добио јак ударац у стомак, у пределу бубрега. Симанић је потом оперисан, осећа се добро, а поруку подршке послао му је и Аврамовић.
„Тренутно има нешто веће од кошарке, а то је ситуација која се догодила Бориши. Ни крив ни дужан, у незгодно место у незгодно време, добио је ударац који га је удаљио од даљег наступа на СП. Овом поруком желим да му у име свих играча пожелим брз опоравак. Ми смо са њим и он је са нама и док је на опоравку. Он је велики део тима, велики део слагалице и додатна мотивација за све оно што нам следи“, рекао је Аврамовић на конференцији за медије.
Он је додао да је екипа Србије спремна за сутрашњи меч са Италијом. „Мотивација не треба да нам буде упитна. То је екипа која игра брзу кошарку. Са таквим екипама смо играли у првој фази, мислим на Порторико, која игра транзицију кошарку и њих смо добро укротили. Тако да ћемо исти приступ имати и сутра, са још додатном мотивацијом, са додатном агресивношћу у одбрани и нападу. Знамо да су нам дужници и да ћемо изаћи са још већом мотивацијом због Борише и због свих нас“, навео је Аврамовић.
Србија би у случају победе против Италије обезбедила пласман у четвртфинале Мундобаскета. „Мислим да су наша младост и жеља кључ свега. Најбоља смо транзициона екипа на првенству, то смо показали до сада. Ми наш стил игре нећемо мењати. Кључ је дефанзивни скок, ако скок буде функционисао бићемо припремљени. Нећемо трчати и летети. Ако брзо не завршимо следи поставка напада и ту знамо шта треба да радимо“, рекао је репрезентативац Србије и додао да се осећа одличн, пошто је све време тренирао.
Утакмица између Србије и Италије биће одиграна сутра од 10 часова у Манили.
Damir Mikec izabran za člana Sportskog komiteta Svetske streljačke federacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аврамовић: Излазимо на терен са још већом мотивацијом због Борише Симанића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.