Ђерлек: Билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 13:52

Ђерлек: Билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу

Министар без портфеља задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек рекао је данас у разговору са одлазећим генералним конзулом Турске у Новом Пазару Башаром Башолом да су билатерални односи две земље, у овом тренутку, на високом нивоу. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Ђерлек >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је навео да је Турска међу првих 10 спољнотрговинских партнера Србије, са око 400 милиона долара директних инвестиција и више од хиљаду турских компанија које послују у нашој земљи, саопштили су из кабинета министра за равномерни регионални развој
Ђерлек је истакао да очекује веће турске инвестиције и у санџаким општинама, али и другим неразвијеним деловима Србије и нагласио да је саобраћајна инфраструктура предуслов за долазак инвеститора. Додао је да су турске компаније пружиле велики допринос у изградњи саобраћајница Тутин-Нови Пазар и Ивањица-Сјеница, чија изградња је у току.
Према речима Ђерлека, отварање Генералног конзулата Турске је круна сарадње две земље. Башол указао је на то да су турске компаније заинтересоване и за извођење радова на путевима који ће спојити и друге градове и општине Санџака, наводећи да очекује да Србији и Турској тек предстоје велики заједнички пројекти, захваљујући изузетној политичкој сарадњи званичника наших земаља.
Башол је оценио да је Турска агенција за сарадњу и координацију (ТИКА), кроз многобројне пројекте, допринела промоцији међународне сарадње, унапређењу образовне инфраструктуре и очувању културног наслеђа у Србији.
Brnabić: Obaveza i cilj Vlade je da omogući deci da ispune sve potencijale

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђерлек: Билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.