Аустралија: Авио-компанија Квантас ервејз продавала карте за отказане летове

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 13:33

Аустралија: Авио-компанија Квантас ервејз продавала карте за отказане летове

Аустралијска комисија за конкуренцију и потрошаче (АЦЦЦ) поднела је данас тужбу против авио-компаније Квантас ервејз због тога што је овај авио-превозник наводно продавао карте за хиљаде летова који су претходно били отказани. Фото: WikimediaCommons/NAPARAZZI АЦЦЦ је у судском поднеску >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << навела да је Квантас ервејз прекршио закон о потрошачима тиме што је између маја и јула 2022. године продао карте за више од 8.000 летова, а није саопштио купцима да су поменути летови раније отказани, преноси Ројтерс.
Квантас ервејз је у једном случају продавао карте за лет од Сиднеја до Сан Франциска и 40 дана након што је овај лет отказан, навео је АЦЦЦ. Ова тужба би могла да нанесе штету бренду Квантас ервејз који иначе у последње време има доста проблема, изјавио је заменик директора Института за студије саобраћаја и логистике Универзитета у Сиднеју Рико Меркерт.
Аустралијски авио-превозник је од краја 2021. године, када су поново отворене границе Аустралије након пандемије вируса корона, на удару критика због отказивања летова, губљења пртљага и дугог чекања на аеродромима услед недостатка особља.
UEFA: Samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустралија: Авио-компанија Квантас ервејз продавала карте за отказане летове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.