Грчка: Појачане снаге за гашење пожара у Евросу

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 11:58

Грчка: Појачане снаге за гашење пожара у Евросу

Грчке власти додатно су данас појачале снаге за гашење пожара на североистоку земље у Евросу где 13 дана гори пожар, а издале су и упозорења становницима у тој области да буду у приправности за могућу евакуацију. Фото: Танјуг/AP Photo/Achilleas Chiras Више од 100 додатних ватрогасаца је распоређено, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чиме је укупан број достигао 582, уз подршку 10 авиона и седам хеликоптера из девет европских земаља, саопштила је ватрогасна служба, пренео је АП.
У пожару, који је избио 19. августа, погинуло је 20 људи, изгорело је на десетине кућа, као и огромне површине шуме у региону Александруполиса и Евроса, у близини границе Грчке са Турском. Пожар у Дадији у Евросу гори већ 13 дана, а до сада је изгорело на хиљаде хектара шумског земљишта.
Ватрогасна служба саопштила је да је у среду била наређена евакуација из Сидира и села Ђанули због пожара, објавио је „Катимерини“.
Због јаких ветрова пожар се приближио селу Ђанули, навела је ватрогасна служба, упозоравајући да и за данас постоји опасност од пожара у многим деловима Грчке. Припадници Државне ватрогасне службе остају у општој приправности због великог броја пожара и настављају се патроле ваздушног осматрања, као и патроле ватрогасних, полицијских и војних снага.
Tajani: Vojno rešenje za puč u Nigeru bilo bi ravno katastrofi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грчка: Појачане снаге за гашење пожара у Евросу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.