ФИБА: Кошаркаши Србије шести фаворити за освајање титуле на Мундобаскету

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 11:09

ФИБА: Кошаркаши Србије шести фаворити за освајање титуле на Мундобаскету

Кошаркашка репрезентација Србије шести је фаворит за освајање Светског првенства, објавила је данас Међународна кошаркашка федерација (ФИБА). Фото: Танјуг/Јадранка Илић У саопштењу се наводи да је Србија у односу на прошлу ранг листу фаворита напредовала за три места. ФИБА >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је одлучила да после прве фазе такмичења на СП у Јапану, Индонезији и Џакарти објави нову ранг листу фаворита за освајање Мундобаскета.
Први фаворит за титулу је и даље селекција САД, друга је Немачка, док је Канада стигла до трећег места. Потом следе Шпанија и Словенија. Иза Србије се налазе Доминиканска Република, Аустралија, Литванија, Летонија, Италија, Бразил, Грчка, Црна Гора, Грузија и Порторико.
Србија и Доминиканска Република имају по шест бодова у групи И друге фазе СП, док су Италија и Порторико сакупили по пет. Србија ће у петак играти са Италијом, док ће се у недељу састати са Доминиканском Републиком. Пласман у четвртфинале Мундобаскета избориће две првопласиране селекције.
Rvanje: Svetsko prvenstvo u Beogradu obara rekord po broju učesnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФИБА: Кошаркаши Србије шести фаворити за освајање титуле на Мундобаскету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.