Унапређења платформа Националног контакт центра за безбедност деце на интернету

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 10:33

Унапређења платформа Националног контакт центра за безбедност деце на интернету

Национални контакт центар за безбедност деце на интернету при Министарству информисања и телекомуникација, први и за сада једини институционални механизам у региону који се бави превенцијом и реаговањем на угрожавање деце у дигиталном окружењу, данас добија унапређену и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << редизајнирану онлајн платформу Паметно и безбедно која промовише подизање дигиталне писмености, дигиталних компетенција и дигиталне безбедносне културе код свих грађана Србије. Фото: pametnoibezbedno.gov.rs/ Министарство информисања и телекомуникације саопштило је да је унапредило платформу ослушкујући потребе деце и родитеља, односно грађана Србије.
„Поред изузетно важних савета, едукација и других корисних садржаја о правилном коришћењу интернета, безбедном постављању садржаја и могућностима онлајн заштите, путем контакт форме могуће је пријавити угрожавање безбедности на интернету оператерима Националног контакт центра“, објаснио је министар Михаило Јовановић и додао да ће нови изглед сајта корисницима пружити могућност лакшег информисања и едукације.
Он је додао је да је ово још једна у низу превентивних активности у циљу сузбијања дигиталног насиља. Сви грађани Републике Србије имају могућност да се бесплатно обрате на број телефона 19833 или путем www.pametnoibezbedno.gov.rs.
Поред пријема пријава онлајн угрожавања деце и телефонског и онлајн информисања и саветовања, Центар спроводи едукације широм Србије, наводи се у саопштењу Министарства информисања и телекомуникације.
Postignut dogovor o minimalcu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Унапређења платформа Националног контакт центра за безбедност деце на интернету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.