Папа најавио да ће почетком октобра објавити нови документ о заштити природе

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 12:45

Папа најавио да ће почетком октобра објавити нови документ о заштити природе

Папа Фрања најавио је данас да ће у октобру објавити нови документ о заштити природе, наводећи да ће то учинити због, како је навео, „ужасног светског рата“ који се води против животне средине. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini Говорећи на недељној општој аудијенцији, папа је рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће нови документ објавити 4. октобра, на празник светог Фрање Асишког, заштитника животне средине и да ће бити објављен као апостолска опомена.
То је наставак папине енклитике из 2015. године, у којој је говорио о потреби да се заштити животна средина усред све већих климатских промена, као и да се смањи употреба фосилних горива, пренео је Ројтерс. Папа Фрања је рекао да ће нови спис бити ажуриран навођењем актуелних проблема.
Описујући природу као „свети дар од творца“, папа је позвао људе да стану на страну „жртава еколошких и климатских неправди“. Амерички изасланик за климу Џон Кери рекао је за Ројтерс у јуну након састанка с папом да је енклитика из 2015. године имала велики утицај и да су на климатској конференцији те године постављени циљеви за ограничавање глобалног загревања.
Папа је прошлог месеца рекао да је потребна хитна акција за борбу против климатских промена и апеловао на светске лидере да предузму конкретније кораке за ограничавање емисија загађења.
Uragan „Idalija“ dostigao je jačinu četvrte kategorije dok se kreće ka Floridi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа најавио да ће почетком октобра објавити нови документ о заштити природе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.