Вучић: Србија за унапређење односа и већу сарадњу са САД, посебно у економији

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 12:37

Вучић: Србија за унапређење односа и већу сарадњу са САД, посебно у економији

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са конгресменом САД Мајклом Тарнером и нагласио да је наша земља посвећена што садржајнијој сарадњи и унапређењу односа Србије и САД, посебно у области економије. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Када је реч о КиМ, Вучић је истакао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је важно јасније рећи чија је одговорност за константно изазивање тензија, уместо што се стално обе стране позивају на деескалацију.
Вучић је са Тарнером разговарао о билатералним односима, европском путу Србије, дијалогу Београда и Приштине и свим другим актуелним регионалним и светским питањима, саопштено је из Председништва.
Председник Вучић је на састанку поздравио динамичан политички дијалог са представницима америчке администрације и Конгреса. Подсетивши на то да су дипломатски односи Србије и САД успостављени пре 142 године, председник Вучић је изразио наду да ће те везе додатно јачати у периоду пред нама, те напоменуо да је Србија предложила успостављање Стратешког дијалога са САД, чиме би билатерални односи добили јаснију структуру.
Председник Вучић је захвалио на континуираној подршци Вашингтона путу Србије ка пуноправном чланству у ЕУ, на коме вредно радимо уз неопходне реформе. Приликом разговора о дијалогу Београда и Приштине, председник Вучић је још једном поручио да Србија улаже велики напор у дијалог уз посредовање ЕУ, јер то види као једини прави пут за постизање одрживог договора и решавање кризних ситуација изазваних једностраним потезима тамошњих власти.
Он је, такође, захвалио на напорима које америчка страна улаже у циљу смиривања тензија на КиМ и истакао да је важно јасније рећи чија је одговорност за константно изазивање тензија, уместо што се стално обе стране позивају на деескалацију.
Републикански конгресмен Мајкл Тарнер је рекао да искрено цени напоре председника Вучића и његову улогу у обезбеђивању мира и стабилности у региону. Такође је изразио задовољство због економског напретка Србије и похвалио ангажман Србије за додатно подстицање регионалне сарадње.
Unmik pozvao vlasti da ulože napore u rešavanje sudbine nestalih na KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Србија за унапређење односа и већу сарадњу са САД, посебно у економији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.