На пијаци добра понуда сезонске робе, упркос слабијој посећености

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 11:14

На пијаци добра понуда сезонске робе, упркос слабијој посећености

На пијаци Кванташ у Београду у току претходних дана доминирала је понуда брескве, нектарине, шљиве,а из седмице у седмицу богатија је понуда грожђа и јабуке. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Слаба посета купаца условила је лошију продају пољопривредних производа у односу на предходни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << период.
Слабија је била понуда малине, боровнице, јужног воћа и крушака, док су скупљи у односу на предходни период били нар, лимун, купина.
За разлику од њих, ниже су биле цене грожђа, малине и боровнице.
Уследио је раст цена спанаћа, зелене салате, младог црног лука, цвекле, блитве и белог лука, објавио је портал Агропреш. За разлику од њих, ниже су биле цене бораније, целера, диње, карфиола, кеља, паприке остале, празилука, тиквице и цери парадајза.
Приметно је слабија понуда малине, купине, боровнице и јужног воћа на зеленој пијаци Скадарлија у Београду, али је нешто боља била понуда грожђа у односу на предходни период. Сто се тиче брескве, нектарине и шљиве за сада је понуда на задовољавајућем нивоу.
У погледу цена скупљи су били купина, бооровница док су цене осталих пољопривредних производа мировале.
Слабија понуда зелене салате, блитве, бораније и цери парадајза на пијачним тезгама условила је раст цена ових производа у односу на предходни период.
За разлику од њих јефтинији су бии краставац салатар, броколи, карфиол, патлиџан, празилук и зелен веза. Понуда на зеленој пијаци у Чачку протекле седмице била је добра.
Понуда брескве и нектарине је добра цена је од 150 до 180 динара за килограм, малина и купина 600.
Остале цене се нису мењале у односу на предходну седмицу.
Кромпир се продаје по цени од 100 до 120 динара за килограм.
Парадајз по цени од 150 до 200, а купус до 100 динара.
Шампињони 320 до 350 динара, а црвена паприка се ове седмице продаје по цени од 300 до 350 динара, а остале паприке 180 динара. U Srbiji danas promenljivo oblačno i svežije, mestimično kratkotrajna kiša

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На пијаци добра понуда сезонске робе, упркос слабијој посећености се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.