Алжир предлаже шестомесечни прелазни план за Нигер

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 09:46

Алжир предлаже шестомесечни прелазни план за Нигер

Министар спољних послова Алжира Ахмед Атаф предложио је шестомесечни прелазни план за суседни Нигер, где пучисти траже дужи временски оквир за повратак у демократију. Фото: Танјуг/AP Photo/Sam Mednick Он је у уторак предложио полугодишњу прелазну фазу, како би се Нигеру дала шанса да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обнови „уставни и демократски поредак“.
Са друге стране, вођа пуча у Нигеру генерал Абдурахман Тијани позвао је на прелазни период који би трајао до три године.
Шеф алжирске дипломатије је поновио да се Алжир противи војној интервенцији у Нигеру, додавши да ваздушни простор његове земље неће бити коришћен за такву акцију, преноси „Франс 24“.
Атаф је представио свој предлог након што је прошле недеље посетио три земље које се граниче са Нигером које су чланице Економске организације западноафричких држава (ЕКОВАС).
Из ЕКОВАС-а су раније најавили да су спремни да војно интервенишу у Нигеру уколико, како су навели, не буде обновљена демократија у тој земљи.
Australija: Referendum za promenu Ustava za priznavanje domorodaca 14. oktobra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Алжир предлаже шестомесечни прелазни план за Нигер се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.