Амерички регулатор тражи од Тесле одговоре на питања о безбедности аутопилота

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 09:22

Амерички регулатор тражи од Тесле одговоре на питања о безбедности аутопилота

Амерички регулатор безбедности аутомобила који истражује Теслин софтвер за помоћ возачу – аутопилот, изразио је забринутост да тај систем возачима дозвољава да сувише дуго не додирују волан, чиме ризикују удес, показују објављени документи. Фото: Tesla promo Америчка Национална >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << управа за безбедност саобраћаја на ауто-путу (НХТСА), у посебној наредби од 26. јула, фокусирала се на Теслину новину која омогућава возачима да користе аутопилот у дужем временском периоду без потребе да возач додирује волан, пренео је Ројтерс.
НХТСА је захтевала од компаније да одговори на питања и достави документацију, али није наредила никакве измене.
„Слабљење контроле могло би довести до веће непажње возача и неуспеха да правилно надзиру аутопилот“, навела је НХТСА у писму Тесли.
Агенција истражује перформансе аутопилота након што је идентификовала више од десет несрећа у којима су возила Тесла ударила у паркирана возила хитне помоћи, наводи Ројтерс.
Посебна наредба захтева да документација и објашњења буду достављена до 25. августа како би се помогло у истрази НХТСА.
Кашњење са одговором може довести до казне од 26.315 долара по дану, преноси британска агенција.
TikTok ukinuo opciju „gift“ za slanje poklona Salvanu Momiki

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амерички регулатор тражи од Тесле одговоре на питања о безбедности аутопилота се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.