Јужна Кореја: Влада ће размотрити промену израза за воду из Фукушиме

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 09:19

Јужна Кореја: Влада ће размотрити промену израза за воду из Фукушиме

Јужнокорејски премијер Хан Дук-со изјавио је данас да ће Влада Јужне Кореје размотрити промену израза који се користи за воду која се испушта у океан из јапанске оштећене нуклеарке Фукушиме. Фото: Pixabay/cskkkk Јужнокорејска влада користи израз „загађена вода“, а Јапан „третирана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вода“.
Шеф јужнокорејског националног удружења рибара заложио се данас пред парламентом за коришћење термина „третирана вода“ да би се подстакла потрошња морских плодова, тврдећи да термин „загађена вода“ изазива негативну реакцију у јавности, упркос чињеници да је вода прошла процес пречишћавања, пренео је Јонхап.
Јапан је прошлог четвртка почео да испушта у океан више од милион тона пречишћене радиоактивне воде из уништене нуклеарне електране Фукушима, а процес ће, према најави, трајати око 30 година.
Јапан је за то добио одобрење Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА), али је изазвао оштре критике Кине која је забранила увоз свих морских плодова из Јапана.
Australija: Referendum za promenu Ustava za priznavanje domorodaca 14. oktobra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јужна Кореја: Влада ће размотрити промену израза за воду из Фукушиме се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.