Руски воз први пут прошао новим коридором преко Ирана за Саудијску Арабију

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Avg.2023, 15:33

Руски воз први пут прошао новим коридором преко Ирана за Саудијску Арабију

Руски теретни воз први пут је прошао новим копненим транспортним коридором преко Ирана за Саудијску Арабију. Фото: Pexels/Pixabay Како преноси иранска агенција ИРНА, воз је ушао у Иран преко граничног прелаза Инчех-Борун са Туркменистаном и упутио се ка лучком граду Бандар Абас на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << југу земље, где ће роба бити транспортована преко мора у Саудијску Арабију.
Агенција је цитирала генералног директора за царинске послове у иранској провинцији Голестан Шахријара Шахријарија који је рекао да руски воз има 36 контејнера и да пролази кроз Иран у склопу Међународног транспортног коридора север-југ (ИНСТЦ).
Ова рута ће смањити време испоруке робе за неколико дана и омогућити извоз руске робе у Саудијску Арабију уз смањење царинских тарифа на скоро половину нормалних износа, тврди ИРНА.
Иран и Русија су у мају потписали споразум о изградњи железничке руте Рашт-Астара која се сматра важном кариком ИНСТЦ-а, коридора од 7.200 километара који ће повезивати Индију, Иран, Русију, Азербејџан и друге земље железницом, друмом и преко мора, наводи индијски портал Индиа Нарративе (ИН).
„Железничка пруга од 162 километра дуж обале Каспијског мора ће помоћи у повезивању руских лука на Балтичком мору са иранским лукама у Индијском океану и Персијском заливу“, изјавио је том приликом руски председник Владимир Путин на церемонији потписивања.
Ако се створи одговарајућа инфраструктура дуж коридора и обезбеде адекватни услови, ИНТСЦ може да у дугорочној перспективи надмаши традиционалне транспортне руте као што је Суецки канал, наводи ИН у својој анализи.
Rusko Ministarstvo odbrane: Oboren ukrajinski dron iznad Crnog mora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски воз први пут прошао новим коридором преко Ирана за Саудијску Арабију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.