Шест грчких острва која туристи (још) нису открили

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Avg.2023, 09:01

Шест грчких острва која туристи (још) нису открили

Ако за вас „одмор“ значи мир, природни пејзажи, добра храна и прелепе плаже, онда туристичка места пуна људи и инфлуенсера нису ваш идеални избор… Фото: Pexels/Mali Meader Миконос и Санторини јесу лепа и популарна острва, али уколико желите да одмор проведете у миру далеко од гужве >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << онда треба да истражите неке друге скривене драгуље Грчке. Уколико у овом тренутку планирате одмор и тражите место где бисте могли да отпутујете овог лета да бисте напунили батерије и отворили чакре, погледајте галерију фотографија да бисте видели острва која још увек нису откривена од стране туриста.
Сикинос Ако желите кикладски пејзаж за ваш летњи одмор, али без туристичке гужве коју можете наћи на другим острвима, Сикинос је идеалан избор. Мало, мирно острво, познато је по прелепим плажама, мирној атмосфери, дивљим пејзажима и финим, локалним производима. Ово је прво грчко острво које је рекло „збогом“ пластичним сламчицама, нема много плажа и нису организоване са баровима и лежаљкама. Овде можете појести најбољи сувлаки (који ће вам постати омиљени), а поподне можете прошетати винаријом Манали са погледом на залазак сунца.
Псеримос Псеримос је мало острво Додеканеза, између Калимноса и Коса. Живописно острво је идеална дестинација за једнодневни излет, али и за миран одмор. Када стигнете у Псеримос, дочекаће вас Авлакија, једино село на острву за које се верује да је подигнуто на месту древног насеља.
На прелепој плажи Панагија Графиотиса, где мала, бела капелица доминира можете уживати у купању, док за љубитеље роњења, на источној обали Псеримоса, на дубини од 25 метара, лежи потопљена олупина брода. Ово острво је прави мали рај на Егеју.
Карпатос Карпатос је друго по величини острво Додеканеза, место нетакнуте лепоте и идеално одредиште за миран одмор са прелепим пејзажима. Заљубићете се у плажу Апела и направити безброј фотографија у Кира Панагиа. На плажи Диакофтис, која се сматра најпознатијом плажом острва имаћете осећај да сте на Карибима. Не одлазите без једнодневног излета бродом до острва Сариа и без посете планинским селима, са њиховим традиционалним насељима.
Касос Још једно прелепо острво Додеканеза, које своју аутентичност проналази кроз дивљу лепоту. Касос је познато по својим прелепим насељима, задивљујуц́им плажама, фестивалима и наравно по својој изузетној, традиционалној кухињи. Овде ћете пливати на свим врстама плажа: најдаља плажа са прелепом бојом мора је Хелатрос, Ембориос је организована плажа са две таверне и посластичарницом, док је најлепши залазак сунца на плажи Антиператос. Излет бродом до Арматије пружиц́е вам прилику да се окупате на једној од најлепших плажа Медитерана, Мармара.
Халки Халки је прелепо мало острво у југоисточном Егејском мору, између Родоса и Тилоса. UNESCO га је прогласио Острвом мира и пријатељства, истиче се по мирној атмосфери, предивним плажама, живописној луци са импресивном архитектуром и предивним природним пејзажима.
Све плаже на острву Халки су познате по тиркизној боји мора и кристално чистој води, тако да је једна од омиљених активности туриста роњење. Најпосећенија плажа на острву је Пондамос, док су неке плаже доступне само бродом, као на пример Ахета и Трахиа. Прошетаћете око Ниборија и из Витешког замка ћете уживати у невероватном погледу на Карпатско море. Локални производи и традиционални рецепти острва учиниће да ваша посета било којој таверни буде вредна труда.
Prava tehnika kuvanja najukusnijeg pirinča, prema uputstvu japanskog kuvara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шест грчких острва која туристи (још) нису открили се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.