Грчка појачала снаге за гашење пожара на североистоку земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Avg.2023, 13:47

Грчка појачала снаге за гашење пожара на североистоку земље

Грчке власти су данас појачале снаге за гашење пожара у североисточном делу земље где велики смртоносни пожар букти већ 10 дана. Фото: Танјуг/AP Photo/Achilleas Chiras Ватрогасна служба саопштила је да се 474 ватрогасца, уз подршку 100 возила, седам авиона и два хеликоптера, боре са ватром, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси АП.
У пожару у областима Александруполис и Еврос, у близини границе са Турском, страдало је 20 особа. Локалне власти истражују шта је изазвало пожар, који је довео до евакуације више хиљада људи и уништио више од 77.000 хектара земље.
Грчка полиција је досад ухапсила 163 особе, од којих се 24 суочавају са оптужбама које се односе на намерно подметање пожара. У гашењу пожара широм Грчке учествују авиони које су послале Немачка, Шведска, Хрватска и Кипар, као и ватрогасци из великог броја европских земаља, међу којима је и Србија.
Indijski rover poslao podatke da je na južnom polu Meseca temperatura 70 stepeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грчка појачала снаге за гашење пожара на североистоку земље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.