Немачки извозници и даље забринути због слабе глобалне потражње

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Avg.2023, 10:23

Немачки извозници и даље забринути због слабе глобалне потражње

Немачки извозници су забринути због слабе глобалне потражње, али расположење се разликује по секторима индустрије, закључак је најновијег истраживања Инсититута за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Индекс којим се мери расположење немачких извозника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у августу пао на – 6,3 поена са јулских – 6,0 поена.
„Немачки извозници се и даље боре са слабом глобалном потражњом, а све више компанија наводи да су мање конкурентне на светском нивоу“, рекао је шеф истраживања ИФО Клаус Волрабе.
Расположење у хемијској индустрији се поправило и предузећа сада очекују пораст извоза, као и компаније у прехрамбеној индустрији и произвођачи пића.
У производњи возила су позитивни и негативни одговори отприлике у равнотежи.
Очекивања произвођача машина и опреме су се додатно погоршала у односу на јул, а немачка индустрија метала такође очекује пад извоза.
Gde letuju turisti iz Rusije?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки извозници и даље забринути због слабе глобалне потражње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.