Рајмондо: Веома важно да економије САД и Кине имају стабилан однос

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Avg.2023, 10:09

Рајмондо: Веома важно да економије САД и Кине имају стабилан однос

Министарка трговине САД Ђина Рајмондо, која је данас започела разговоре са званичницима кинеске владе у Пекингу, рекла је да је веома важно да две највеће светске економије имају стабилан економски однос. Фото: Танјуг/AP Photo/Andy Wong, Pool Рајмондо је истакла да цео свет очекује од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << САД и Кине да имају стабилне економске односе, наводећи да је однос две земље компликован и пун изазова, али да може да напредује, ако комуникација буде директна,
отворена и практична.
Рајмондо борави у тродневној посети Кини током које ће разговарати са кинеским званичницима и америчким пословним лидерима ради унапређења пословних веза две земље, пренео је Ројтерс.
Планирано је да се Рајмондо данас састане са кинеским министром трговине Ванг Вентаом.
Ванг је рекао да су америчко-кинески економски односи важни не само за две земље, већ и за цео свет.
Ова посета, као и министарке финансија САД Џенет Јелен Кини у јулу, има за циљ да покаже спремност америчке администрације да сарађује са Кином на развоју економске сарадње, подсећа АП.
Skoro tri četvrtine Nemaca nezadovoljno vladom i kancelarom Olafom Šolcem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рајмондо: Веома важно да економије САД и Кине имају стабилан однос се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.