Где летују туристи из Русије?

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Avg.2023, 08:18

Где летују туристи из Русије?

Само у првих пола године, Шпанију је посјетило преко 150.000 туриста из Русије који су потрошили 274 милиона еура, односно 1.768 евра по глави, што су приходи о којој Црна Гора као туристичка дестинација ове године може да сања, пише подгорички „Дан”. Фото: Unsplash/olva Успешност овогодишње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << туристичке сезоне у Црној Гори и даље је тема јавних дебата и док надлежни истичу да подаци са терена говоре да је у питању рекордна сезона, боља и од до сада најуспјешније 2019, те да су приходи на историјском максимуму, све чешће се може чути да ни посећеност, а ни приходи нису добри, те да је ЦГ далеко од рекорда. Као један од главних аргумената о не тако успешној сезони, истиче се недостатак туриста са источноевропског тржишта, односно Руса и Украјинаца који због ратних сукоба, али и санкција које је Црна Гора увела Русији, нису у могућности да дођу.
Према званичним подацима Туристичке организације Русије, готово 10 милиона руских држављана овога лета се одлучило да летује ван граница своје земље.
Када се погледају подаци, највише их иде у државе које нису увеле санкције, попут Турске, где их је ове године летовало између пет и седам милиона, али и у Египат који је ове године посетило чак 300.000 руских туриста. Директор Центра за истраживање и развој туризма Петар Голубовић недавно је, гостујући у јутарњем програму РТЦГ, истакао да са резервом треба узети податке о броју долазака, с обзиром да се у званичној статистици Монстата Руси и Украјинци који живе у Црној Гори, третирају као туристи.
„То су људи који живе међу нама, то су пре свега људи из Русије, Украјине који су се преселили код нас. Неки податак с којим је изашао и црногорски председник је да је то број од 60 хиљада људи што чини око 10 одсто становништва Црне Горе и то је велики број људи који утичу на економију, али их не можемо третирати као туристе“ казао је Голубовић.
RZS: Prosečna neto plata u drugom kvartalu 85.192 dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Где летују туристи из Русије? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.