Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Avg.2023, 19:45

Пешић: Петрушев је боље, тетиве су у реду

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је данас да је Филип Петрушев боље, али да ће пред саму утакмицу против Порторика, која је заказана за сутра, бити донета одлука да ли ће бити у сатаву екипе. Фото: Танјуг/Светислав Пешић „Петрушев је боље. Зглоб >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је натекао, на овом тренингу није радио. Важно је да је снимак показао да су тетиве у реду, што је добра вест. Нисмо желели да га превише оптерећујемо. За сутра ћемо још видети, одлучићемо пред утакмицу да ли ће играти“, рекао је селектор српским новинарима у Манили.
Филип Петрушев је у једном моменту током утакмице са Кином искренуо скочни зглоб и до краја меча се није појављивао на паркету.
Селектор Пешић је нагласио колико се систем такмичења променио у односу на нека претходна првенства, додајући да је у оваквом формату сваки меч најважнији. „Ово је почетак првенства. Свака утакмица је важна. За разлику од Индијанаполиса, где се могла изгубити нека утакмица јер је био други систем такмичења, овде немаш право. Ако изгубиш утакмицу, испадаш. Ми сваку утакмицу желимо да победимо и да наравно имамо неке користи од тога, а то значи да напредујемо, и кад је у питању тимска игра, и кад је у питању индивидуална, да играчи подижу своју форму“, додао је Пешић.
Он је нагласио и да је задовољан приступом репрезентативаца. „Играчи су свесни тога зашто су овде дошли. Врло је важна та њихова интерна комуникација. Као што видите, већина играча нису играла заједно и кад већ на терену не можемо све да постигнемо због времена, онда је важно да они између себе комуницирају. Важно је да један другом кажу шта им одговара и шта им не одговара. Читав дан је максимална посвећеност да будемо бољи“, навео је Пешић.
Велико изненађење је направила Доминиканска Република у групи А која је победила Италију. „Доминиканску Републику нисам гледао. Гледао сам мало Немачку и Аустралију. Знате како, да ли је то сад изненађење? По мени јесте. Међутим Доминиканска Република је показала да може да изненади, победили су Аргентину у квалификацијама. Победили су они много таквих утакмица, а сад имају и НБА играча који им даје посебан квалитет. Таунс је комплетан играч, али ви би требало да знате да им остали играчи играју у шпанској лиги. Дуго играју заједно и добро се познају“, рекао је Пешић.
Он је додао да фокус мора да остане на српској репрезентацији и игри. „Ови противници нису неки од којих падаш у несвест, али морамо да их поштујемо. Наравно, прво морамо себе да поштујемо, па и њих. Ако сам себе не поштујеш онда неће ни тебе. Моја филозофија је: Остани скроман и веруј у себе. Уколико имаш баланс између те две ствари, онда судбина екипе зависи од тебе“, закључио је Пешић.
Dobrić: Spremni smo, hemija je od prvog dana dobra

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пешић: Петрушев је боље, тетиве су у реду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.